19 September, 2013

iOS 7

iOS seadmete jaoks tuli välja operatsioonisüsteemi uuendus, millel on palju toredaid lisasid, millest teen kindlasti edaspidi juttu. Esmalt on aga vaja oma iPadi operatsioonisüsteem (OS) uuendada.
Võta lahti Settings - General - Software Update - Dowload and Install.
Uus OS vajab vähemalt 2GB vaba ruumi, nii et kui su iPad'i mälu on üsna täis, siis ta palub sul midagi enne kustutada ja ruumi teha.
Settings - General - Usage - näed, kui palju sul erinevad rakendused ruumi võtavad, sealt saad ka mõned suuremad apid ruumi tegemiseks ära kustutada (hiljem saad need uuesti tagasi tõmmata). Või siis vaata üle oma fotod ja tee seal ruumi.
Kui piisavalt ruumi on olemas, siis varu op süsteemi uuendamiseks ka aega, sest selle jaoks kulub üle tunni, et kõik vajalik saaks alla laetud ja seadistatud.
Inglisekeelse piltidega juhendi leiad siit.
Kui OS on peale laaditud, siis on vaja iPad uuesti seadistada. Kuna iPadi seadistamisest mul enam pilte teha ei õnnestunud, siis tegin iPhone omast. Üldiselt on sammud samad, kuid tuleb ette teatud väikeseid erinevusi.
Kui ilmub ette inglisekeelne kiri, siis tõmba sõrmega kirjal slide to set up vasakult paremale. 

Edasi on vaja määrata, kas lubad rakendustel kasutada oma asukohta. Kuna näiteks kaardirakendustel on see hädavajalik, siis soovitan kohe alguses vajutada Enable Location Services. 

Seejärel küsib iPad selle Apple ID parooli, millega uuenduse tegemise ajal sisse oli logitud. Kui ta näitab seal sinu Apple ID-d, siis kirjuta Password kohale oma salasõna. Kui ta näitab kellegi teise Apple ID-d (nt kooli oma või logis keegi teine ennast sinu iPadi sisse), siis vajuta Skip This Step.


Edasi näitab ta sulle sinu erinevaid meiliaadresse, mida sa saad kasutada iMessage ja FaceTime jaoks (ehk sõnumite saatmiseks ja videokõnede tegemiseks). Soovitan jätta kõik valikud linnukesega ja vajutada üleval paremal Next nuppu.
Järgmiseks küsib ta, kas sa soovid kasutada Find My iPad rakendust. Soovitan selle kindlasti valida (isikliku iPadi puhul), sest kui iPad peaks kaduma minema, siis juhul, kui see on interneti võrku ühendatud, siis on võimalus tema asukohta näha.
Seejärel pakub ta võimalust panna iPadile peale Passcode ehk ekraanilukk. Seda kasutades ei pääse võõrad sinu iPadi sisule ligi. Kui sa soovid seda luua, siis sisesta neljast numbrist koosnev kombinatsioon ja jäta see meelde, sest seda on sul vaja iga kord sisestada, kui soovid oma iPadi ekraani lahti teha. Kui sa ekraanilukku ei soovi, siis vajuta Don't Add Passcode.

Kui sa ekraanilukku ehk Passcode ei soovinud, siis kinnita veelkord, et sa seda ei soovi, vajutades Continue.
Ja sellega ongi su iPad koos uue iOS 7-ga tööks valmis.

Ise saad iOS 7 kohta rohkem uurida Apple kodulehelt ja iMore lehelt. iMore lehel on iOS 7 väga põhjalik ülevaade, kuid see on keskendunud pigem iPhone'le ning väikesed erinevused iPhone ja iPadi vahel op süsteemis, asjade toimimises ja väljanägemises siiski on. 
Lõpetuseks üks ilus video, mis on küll iOS 7le ja iPhone'le keskendunud, aga hariv siiski vaadata.

Posted on by Liisi Griffel