23 September, 2013

Uuendused seoses iOS 7ga

Kui sa oled oma iPadi operatsioonisüsteemi uuendanud ning selleks on nüüd iOS 7, siis oled kindlasti märganud üsna suuri muutusi võrreldes iOS 6ga. Selles postituses teen ma mõningatest olulisematest muudatustest juttu.

1. Spotlight Search - otsimine iPadist


Spotlight Search võimaldab iPadist kiiresti vajalikku üles leida (rakendused, kontaktid, e-post saatja ja pealkirja järgi). Kui iOS 6s oli vaja Spotlighti jaoks koduekraanil olles tõmmata sõrmega vasakult paremale, siis iOS 7s tõmba ükskõik millisel ekraanil olles ülevalt alla (vaata lillat noolt esimesel pildidl). Ära tõmba päris ülevalt servast, sest siis tuleb ette kalender.

2. Control Center

Control Center võimaldab kiire ligipääsu mitmetele funktsioonidele (Apple TV, muusika, ekraani heleduse kontrollimine, ekraani vaate lukustamine, bluetooth ja wifi sisse- ning väljalülitamine).
Control Centeri avamiseks oli iOS 6s vaja vajutada kodunuppu kaks korda ja tõmmata avanenud ribal vasakult paremale. Nüüd on vaja tõmmata alt servast üles (vaata lillat noolt esimesel pildidil).
Selle jaoks, et näidata läbi Apple TV iPadist pilti seinale, on vaja Control Centeris vajutada Air Play nuppu  ja valida õige klass. Apple TV-d saab kasutada ainult TERA töövõrgus olles. Nii et kui Control Centeris pole Air Play nuppu näha, siis kontrolli üle, millises wifi-võrgus oled.


3. Rakenduste vahel navigeerimine ja nende sulgemine

iOS 6s sai rakenduste vahel navigeerida siis, kui apis sees olles tõmbasid ekraanil nelja sõrmega paremale või vasakule. iOS 7s avaneb multi-tasking ekraan, kui vajutad kaks korda kiiresti kodunupul. Rakenduse sulgemiseks lükka sõrmega rakendus üles (vaata lillat noolt neljandal pildil). 

4. Kaustad

iOS 6 lubas kausta panna 20 rakendust, iOS 7 on selle piirangu maha võtnud ning lubab kausta panna nii palju rakendusi, kui soovid. Ka kausta välimus on muutunud. Varem nägid kausta lahti võttes kõiki 20 appi korraga, nüüd kuvatakse need 9 kaupa. Järgmiste appide nägemiseks pead kaustas sõrmega paremalt vasakule tõmbama. Väikesed täpikesed kausta all näitavad, mitu lehekülge selles kaustas on ning millisel lehel sa parasjagu oled.





Posted on by Liisi Griffel