28 March, 2014

Aurasma

Aurasma on rakendus, mille abil saab luua liitreaalsust. Näiteks liita pildile juurde video, mida saab läbi Aurasma api vaadata.

Juhend Aurasma kasutamiseks

Aurasma kasutamiseks (tehtud aurade vaatamiseks ja ise aurade tegemiseks) on kindlasti vaja rakenduses luua konto. Kui Aurasma app esimest korda avada, siis annab rakendus kasutusjuhised. Need läbi vaadatud, saab viimasel lehel endale konto luua. Kui app on avatud, aga kontot pole veel tehtud, siis saab selle teha nii: uue konto lisamiseks mine all menüüs konto ikoonile, vali ülevalt menüüst Account, täida ära väljad ja vajuta Join. Kui sul on konto olemas ja soovid sisse logida, siis algus on sama, aga kastikeses, kus enne oli kirjas New, pead nüüd valima Existing. Täida väljad ja vajuta Log in.
Meil on koolis kasutamiseks üks ühine konto, millega õpilased sisse on logitud. Sellisel juhul on kindel, et kõik saavad kõigi tehtud aurasid vaadata ning ei pea hakkama eraldi kasutajaid otsima ning neid jälgima (follow) hakkama.
Uue aura tegemiseks on alt menüüst vaja vajutada +. Edasi on vaja valida, kas soovid ülekatet (overlay) valida Aurasma kogust või enda seadmest.
Kui soovid ülekattena kasutada iPadis olemasolevat videot, vali alt menüüst Device. Järgmises vaates näed videosid, mida oled ülekattena juba kasutanud. Võid valida ülekatte kas nende hulgast või lisada uue video ülevalt +märgi alt.
Pilt (trigger), mille peale video läheb, peab füüsiliselt olemas olema, et saaksid seda pildistada. Suunates iPadi pildi peale on indikaatrolilt näha, kas see sobib triggerik või mitte. Kui sobib, siis saad seda pildistada.

Viimaks on vaja aurale nimi panna. Selleks, et see oleks ka teistele vaadeldav, peab aura olema avalik (Public). Ühel kasutajal on võimalus luua erinevaid kanaleid, kuhu oma aurasid salvestada.

Selle jaoks, et teised saaksid minu tehtud aurasid vaadata, peavad nad minu kanalit jälgima (Follow).
Enda konto alt on mul võimalus vaadata, keda või mis kanaleid ma jälgin.
Kui aura on kanalisse salvestatud, siis võtan ma nutiseadme, kuhu on installeeritud Aurasma. Otsin üles kanali, kuhu see on salvestatud ja hakkan kanalit jälgima. Kui ma pildi Aurasmaga skanneerin, siis näen pildi peal videot. Selleks, et seadet liigutades video edasi mängiks, on vaja 2 korda ekraanil video peale vajutada.
Nüüd vaata järele, mis Karlssonil öelda on. Ava Aurasma app, otsi üles liisigg kanal, hakka mind jälgima ning skanneeri pilt.
Mõned inspireerivad videod Aurasma kasutamisest